maanantai 7. marraskuuta 2016

Puolukkaiset jauhelihapihvit

Tänään halusin tehdä jauhelihapihvejä jollain ihan uudella ohjeella. Kuinkas sattuikaan, K-Ruokasovelluksesta löytyi mielenkiintoinen resepti, johon tuli puolukkahilloa... Seuraan telkkarista arkisin Emmerdalen jälkeen tulevaa Mitä tänään syötäisiin -ohjelmaa, ja siinä tuo ohje taitaa olla esittelyssä tämän viikon torstaina, jos nyt oikein muistan. Päätin ottaa varaslähdön, ja kokeilla heti. Tarvikkeet siis esille, ja aloittamaan...


Lähes kaikki alkaa sipulista! Sipuli on yksi mun lemppariraaka-aineista, ja silloin kun sisuskalut kestää, käytän sitä todella paljon. Nyt sen silppuaminenkin käy ihan muutamassa sekunnissa, kun on uusi hieno laite. Ostin syksyllä uuden sauvasekoittimen, ja siinä on tuollainen leikkuri mukana. Monta kertaa on jo käytetty, ja hyväksi kokeiltu. On jopa niin hyvä, että käytän monta kertaa viikossa, vaikka tuon joudunkin pesemään käsin. Konepestävässä melkein samanlaisessa sauvasekoittimen ja leikkurin yhdistelmässä oli vähemmän tehoja kuin tässä Bochin mallissa, joten tehokkuus voitti tällä kertaa käytännöllisyyden. Yleensä olen tosi laiska pesemään käsitiskiä, mutta tässä kohtaa se kyllä kannattaa.


Tällä kertaa jouduin käyttämään kaupan puolukkahilloa. Mulla on kyllä pakkasessa itse tekemääni, mutta enpä ollut ottanut ajoissa sulamaan. Onneksi jääkaapissa oli vielä hätävarapurkki, ja kyllä tuo kaupan versiokin on tosi hyvää. Itse asiassa voinen myöntää, että elämäni aikana olen keittänyt puolukkahilloa vain kaksi kertaa...


Pihvitaikinasta tuli kymmenen pientä pihviä, ja uunissa ne saivat kypsyä vartin verran. Ohje löytyy sovelluksen lisäksi myös k-ruoka.fi-sivustolta.


Paras kastike jauhelihapihvien kanssa on mielestäni sienikastike. Mulla on kaapissa vielä muutama lasipurkillinen kuivattuja suppilovahveroita. Sienet likoamaan veteen, ja etsimään jotain uutta ohjetta näillekin... Tällä kertaa tein kastikkeen samasta paikasta löytämälläni kanttarellikastikkeen reseptillä. Ja tulikin todella hyvää, eli hyvin voi vaihtaa reseptissä mainitut sienet toisiin!


Tällaisia syötiin meillä tänään, ja hyvältä maistui. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät jäljen käynnistäsi!