keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Suolaista ja makeaa

Eilen oli leivontapäivä, kokeilin paria uutta netistä löytämääni reseptiä. Alunperin oli tarkoitus tehdä pakkaseen muutaman päivän ruuat odottamaan kiirepäiviä, mutta kakuiksihan se meinasi aluksi mennä. No iltaa kohden pääsi sentään ruuatkin uuniin, ettei ihan herkutteluksi mennyt.

Muutamaan otteeseen olen törmännyt netissä Aura-kinuskitäytekakkuun. Aluksi suhtauduin siihen vähän skeptisesti. Mutta useinhan se suolaisen ja makean kombinaatio juuri täydentää ja vahvistaa makuja. Laitetaanhan sinihomejuustoa joulupipareidenkin päälle...

Eilen sitten päätin kokeilla tuota kakkua. Pohjia paistan ensi kerralla hieman vähemmän aikaa, nyt ne tulivat pikkasen liian kuiviksi. Päällimmästä kakkulevyä hieman kostuttelinkin sitten lopussa ennen kinuskin levitystä, niin tuostakaan ei muodostunut ongelmaa. Sormisuolaa ei minun varastostani löydy, mutta myllystä rouhin varovasti hieman ihan tavallista merisuolaa kakun pinnalle. Aina uskaltaa hieman soveltaa.


Aikaahan tuossa meni, kun täyte pitää hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Mutta toisaalta sillä aikaa ehtii sitten tekemään kaikkea muuta, Ja lopputulos kyllä palkitsee! Meillä tehdään tätä taatusti toistekin, oli niin ihanaa. Suolainen ja makea todellakin toimivat yhdessä! Jos Aurajuusto kuuluu sinun herkkuihisi, suosittelen kokeilemaan. 


Koska tuohon kakkuun meni vain puolikas suklaalevy, piti toisellekin puoliskolle keksiä jotain käyttöä. Nimenomaan järkevää käyttöä, eikä vain parempiin suihin häviämistä. Kinuskikissan sivuilta löytyi suklaakakku, johon tulee taikinan joukkoon suklaarouhetta. Suklaan rouhiminen on mielestäni ollut aiemmin työlästä ja aikaa vievää, kun olen sen ihan veitsen kanssa rouhinut. Syksyllä ostamani sauvasekoittimen mukana tuli teholeikkuri, ja sillä saikin tosi näppärästi suklaat rouhittua ihan muutamassa sekunnissa.


Tästä kakusta menee puolet pakkaseen odottamaan. On sitten valmiina sulatettavaksi, kun on joskus vaikkapa vieraita tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät jäljen käynnistäsi!